Mladecko 2008


Autor příspěvku: Daniel Ševčík


Komu vadí můj můj styl psaní, ať hned klikne na obrázek pro vstup do galerie, ostatní mohou číst dále. Smile

Bylo krásné slunečné nedělní odpoledne a s kolegy jsme si chtěli udělat pěkný cyklistický výlet, jehož cílem byl areál bývalého koupaliště v Mladecku, kde KVH Deštné pořádal tradiční ukázku bojové techniky. Posilněni výkonem z cyklovýletu před pár týdny jsme mocně šlápli do pedálů a vydali se k cíli. Trasu jsme volili polními cestičkami mimo hlavní tahy, ať si to pěkně vychutnáme. První problémy se objevily cca po 3 kilometrech, kdy kolegovi upadnul přední skoro blatník jeho horáku. Při vytahování nože, abychom udělali provizorní klínek na jeho zajištění, jsem si zlomil držák zadního světla. Cesta pokračovala dále krajem pole, kde bylo nahromaděno dostatečné množství bláta po předchozím dešti. Moje asfaltu navyklé pologalusky jím pronikaly jako nůž máslem stále hlouběji a hlouběji. Naštěstí nejsem nejtěžší a v nohách mám docela výkon, takže jsem nikde nezapadnul, i když v jednom místě moc nechybělo. No adrenalínek musí být. Po pár kilometrech se z kola kolegyně ozvalo zasyčení a za chvíli jela po ráfku. Spíše by nás překvapilo, kdyby defekt neměla. ač je jako proutek, na defekty má prostě kliku, poslední dobou u delších výletů plní na 100% (proto s námi nerada jezdí). Zbytek cesty proběhnul v pohodě.

Areál jsme pomocí fotomap a GPS souřadnic uvedených na plakátech našli snadno. Zakoupili jsme vstupenky, kola zamknuli k sobě do vtipného chumlu a vyrazili na prohlídku bojovky. Exponátů bylo tradičně hodně, klasicky převažovala východní provenience, ale mají i pár věcí z druhé strany. Osobně mě potěšila M-35, nebo raketový systém na podvozku ZiL. Bylo se možno svést ve Famu, které bylo později pro nějaký problém nahrazeno BVPéčkem. Vzhledem k tomu, že my jsme tam byli dost pozdě a na BVP, které jsme si zaplatili bylo málo lidí, alternativně nás povozili ve Willysu. Projeli jsme to vícekrát, než byla obvyklá trasa. Pěkně jsme si prohlédli, jak se řadí v těžkém terénu a i když jsme na chvíli zůstali viset v rozbředlém kopečku kvůli obratu pod ním a nulovému rozjezdu, mladý Trlica má Willys v malíčku a vyjel to i bez nutnosti sjet dolů a vyjet ho s rozjezdem. Pěkným završením jízdy byl jump přes malý skokánek, který běžně jezdili dosti obezřetně. Já se v sedle udržel, ale kolega byl chvilku ve vzduchu. Teď už rozumím, proč jeepu říkali Rusové Kozlík. Na konci jsme si dali nezbytné pivko a po příjemně stráveném odpoledni jsme skočili do sedel zamířili do zapadajícího slunce (kecám, bylo ještě světlo Smile).

Ve fotogalerii najdete přes 250 fotek vystavené bojovky. Některé průjezdy vozidel jsou pořízeny kontinuálním snímáním. Fotečky, které vypadají jako zamlžené jsou pohledy do bojového prostoru vehiklů.

Pro vstup do fotogalerie klikněte na fotečku.


galery

avax-models.cz

Owl.cz

Profimodeller.com

Ukázky našich modelů

Příští briefingy

Počítadlo přístupů