King Tiger Porsche Turret, Francie 1944

 


Autor modelu: Daniel Ševčík

Použitý model, výrobce, měřítko: Sd.Kfz. 182 King Tiger (Porsche Turret), Dragon, 1:72

Použité doplňky: dvousložkový tmel Tamiya, drátek, jedlá soda, nízké křoviny Polák

Kdy byl model postaven: dokončeno 2008


Popis stavby: Před řadou let jsem si nechal z pražské MPM dovézt model Tigera II s Porsche Turret od Dragonu. Byl jsem zvědav, jak vypadá bojovka s kovovým trupem. Také jsem si na něm chtěl vyzkoušet vytváření zimmeritu pomocí dvousložkového tmelu.

Kovový trup měl místy nálitky, které se opracovávají o poznání hůře, než plastik. Smile Na model jsem nanesl tenkou vrstvu dvousložkového tmelu Tamiya, na který jsem strukturu znázornil malým šroubováčkem ze sady na opravy notebooků. Tmel na povrchu je nutno udržovat mokrý, jinak se nástroj lepí. Místy je vrstva tlustší, než by bylo v 72 záhodno, ale byl to můj první pokus. Následovalo natažení kabelu k přednímu reflektoru.

Model jsem nastříkal barvou sand gelb od Lifecolor, zelená je lihová Agama. Drobné odřeniny jsou znázorněny taktéž akrylovkami Lifecolor. Znečištění a bláto jsem vytvořil z jedné sody, která má tu "krásnou" vlastnost, že po čase nasaje vodu a její bílá barva vyleze na povrch. Než jem zjistil svůj omyl, použil jsem ji na 2 modelech. Od té doby preferuji prášek do pečiva, sádru, biostelivo pro kočky, písek a pigmenty... Obtisky i na značně členitý povrch sedly perfektně. Na boky modelu jsem přilepil kousky vegetace z nízkých křovil fy Polák.

Model představuje stroj z poinvazní Francie 1944. Existuje k němu fotografie předku, na které to vypadá, že kamufláž byla dvoubarevná. Měl jsem v plánu Tigera II dát do diorámy, ale zatím skutek utek`. Very Happy


avax-models.cz

Owl.cz

Profimodeller.com

Ukázky našich modelů

Příští briefingy

Počítadlo přístupů